Gratis advies van regenwatercoach

Gratis advies van de regenwatercoach

Wil je ook een koele en groene tuin zonder wateroverlast of droogte? Ga slim om met water in je tuin! Krijg gratis advies van een regenwatercoach over de mogelijkheden in jouw tuin. Ga slim om met water in je tuin! Krijg gratis advies van een regenwatercoach over de mogelijkheden in jouw tuin.

 

Het slim omgaan met regenwater en groen in je tuin heeft veel voordelen:

• Voorkomt wateroverlast

• Zorgt voor verkoeling op warme dagen

• Gezondere lucht

• Minder drinkwater nodig om te sproeien

 

Volop mogelijkheden in iedere tuin

Daarom ondersteunt gemeente Kampen inwoners die hiermee aan de slag willen.

 

Vanaf juni 2024 kunnen inwoners van Kampen zich aanmelden voor een gratis advies van een regenwatercoach, zoals Pieter: “Ik heb jarenlange hovenierservaring, veelal buiten Kampen. Ik zie de voordelen die een groen dak en een groene tuin bieden. Het voorkomt wateroverlast én zorgt voor verkoeling tijdens hete dagen. Ik wil graag inwoners uit mijn eigen gemeente adviseren, vooral omdat ik zie dat er nog veel mogelijkheden om tuinen te vergroenen in Kampen zijn.”

 

Laat geen subsidie liggen!

Pieter of één van de andere coaches kijkt samen met jou hoe je regenwater beter kunt op-vangen en vasthouden in je tuin, bijvoorbeeld met een regenton, minder tegels of groen dak. Heel slim in deze tijden van klimaatverandering. Na het advies van de coach kun je zelf aan de slag of op eigen kosten een tuinprofessional inschakelen. Ook is er subsidie beschikbaar voor verschillende maatregelen, kijk alvast op www.kampen.nl/klimaatsubsidie

 

 

Meld je aan

Scan de QR code en vul het aanmeld- formulier in of mail naar klimaatadaptatie@kampen.nl om een link naar het online formulier te ontvangen. Er zijn dit jaar 50 plekken.

Deze actie is een initiatief van Gemeente Kampen

Reactie schrijven

Commentaren: 0